Op zoek naar de optimale balans van prijs en kwaliteit

Als inkoopcombinatie staan we sterk in de markt. Onze inkopers benutten die positie om heel scherp grondstoffen in te kopen die beantwoorden aan de kwaliteitswensen van onze afnemers. Het vinden van de optimale balans van prijs en kwaliteit.

Het beste van de wereld

De grondstoffenmarkt is een wereldmarkt. Wij zoeken de grondstoffen die het beste aansluiten bij de wensen en het risicoprofiel van onze afnemers. Door onze contacten hebben we toegang tot markten en aanbieders over de hele wereld.


Het voordeel van volume

Jaarlijks koopt Centrico ruim 2 miljoen ton aan grondstoffen in voor een groot aantal mengvoerproducenten. Daarmee hebben we een flink inkoopvolume wat ons toegang verschaft tot meer markten en inkoopkanalen.


Sterke inkooppositie

Door een groot inkoopvolume is Centrico een aantrekkelijke partij voor aanbieders. Tel daar onze productkennis en het uitgebreide netwerk in de markt bij op. Dan praat je over een sterke inkooppositie waardoor we scherp kunnen onderhandelen. Bovendien kunnen we met hedgingtools posities op termijnmarkten innemen voor deelnemende mengvoerproducenten.

 

 


De basis voor goede resultaten

Centrico is een serieuze gesprekspartner in de mengvoerbranche en kan zo de stem van zelfstandige voerproducenten laten horen. Onze marktpositie vormt de basis voor een concurrerend inkoopboek. Dit vertaalt zich in een sterke marktpositie van de deelnemende mengvoerproducenten. En de basis voor topresultaten in de stal.

Ook profiteren van gezamenlijke inkoop?

Wilt u als mengvoerbedrijf ook profiteren van de voordelen van gezamenlijk inkoop door Centrico of wilt u daar meer over weten? Dat kan. Neem contact met ons op en wij vertellen u graag welke mogelijkheden Centrico u kan bieden.

Ik wil mee profiteren